top of page
Търсене

СВЕТЪТ СЕ НУЖДАЕ ОТ НОВИ ИДЕИ, ЗА ДА СЕ ПРЕБОРИ С НАСТЪПВАЩИЯ ЦИФРОВ ФЕОДАЛИЗЪМ!

Дигитализацията днес е повсеместна. В цифровизирани общества бързо се превръщат и САЩ и Китай и Русия и Европа, че дори Индия и Африка.


Децата ни все по-малко имат общо с нас на техните години. Те все повече живеят във виртуалния свят, вместо да играят на дама и на топчета или да сглобяват модели на кораби и самолети. Не е далеч времето, когато те дотолкова ще са зомбирани от мрежата, че доброволно ще приемат да станат кодове, да станат поредица от 0 и 1 в мрежата.


Системата internet of things (интернет на нещата) настъпва глобално, неусетно превръщайки нас в роби на смартфоните си, на всякакви гаджети, дивайси, QR кодове и електронни услуги. Навсякъде се говори за "умни градове" (smart cities). В България такива проекти текат в София и Габрово.


В Big data ежесекундно се трупат огромни количества данни, а всички ние отдавна имаме в мрежата чат ботове, наши електронни копия, в които е натрупана цялата информация за нас, за нашите вкусове, предпочитания, за това с кой и какво говорим и изобщо за цялото ни битие. Изкуствен интелект постоянно актуализира и анализира тези данни, знае за какво мислим и предвижда дори нашите бъдещи действия.


В десетки държави се изготвят "банки" с ДНК на цялото население. По това се работи и в САЩ и в Русия и в Китай. Целта на тези мероприятия не е още съвсем ясна, но едва ли е за "предпазване от генни оръжия", както тръбят някои медии.


Заговори се усилено за развитие и на Интернет на телата (internet of bodies - IoB) - директните връзки между телата ни и мрежата…


Светът се променя скоростно. Идва времето, когато не технологиите ще ни служат, а самите ние ще станем част от тях. Интернет няма да е средство за постигане на наши цели, а ние ще сме част от интернет. Ще заживеем тотално в матрицата.


Официалната пропаганда ни представят дигитализацията на собствения ни живот като прогрес, като незаобиколима фатална неизбежност, като нови хоризонти за просперитет и развитие. Стотици милиарди от данъците, които ние плащаме отиват за цифровизация, за 5 и 6G системи за пренос на данни и за всякакви други технологични "подобрения".


Светът, обаче днес не се управлява нито от ООН, нито от националните правителства, парламенти или президенти, а от един глобализиран елит, който няма националност, раса или религия. Този наднационален елит е обединен в ложи, Билдерберг клубове, давоси и какви ли още не структури и негов обединител е волята за тотална и вечна глобална власт.


Същият елит натиска за скоростна пълна цифровизация, наречена Internet of everything (Интернет на всичко) - за превръщане на планетата ни в свят, в който всичко ще е в мрежата (умна планета - smart earth), а управлението ще е поверено на изкуствени интелекти, "настройвани" от "водачите".


Никой не ни казва, че това ще е система за тотален контрол, глобален електронен концлагер, който окончателно ще превърне капитализма във феодализъм и ще увековечи господството им - господството на милиардерите над милиарди крепостни селяни.


Ще допуснем ли това или ще търсим начини да се борим?