top of page
Търсене

Последен шанс преди обявяването на война !!!

Пресконференция за "Похода за мир" на 23.04.23 г. и за референдума „България за мир и суверенитет“

На 23 април заявяваме позицията си за неутралитет в 36 града.

Още градове се присъединяват в последните дни преди похода за мир. В същото време референдум, който има потенциала да промени правилата на играта в България, вече започна на 19 април 2023 г. Поставят се въпроси в две направления: - предпазване България от въвличане в тази и други войни; - облекчаване на референдумите, така че българският народ да може да упражнява контрол върху действията на официалната власт ефективно. По този повод представители на Инициативния комитет и на Обществения съвет за Похода и за Референдума дадоха пресконференция в БТА, където подробно разясниха целите на двете събития и начина на тяхната организация. Участници в пресконференцията: Проф. Нако Стефанов - доктор на философските науки, доктор по история; Румяна Ченалова - адвокат, прокурор, съдия; д-р Румен Петков - главен редактор на „Поглед.инфо“; Сърнела Воденичарова – журналист, общественик; Йово Козев - ученик в 10 клас на столичното училище "Св. Седмочисленици" Гледайте пълния запис на пресконференцията: https://pogled.info/tv/alternativen-p... Въпросите на референдума са:

1. Подкрепяте ли да се установи национална политика на военен неутралитет на България по отношение на всички външни за територията ѝ конфликти?

2. Подкрепяте ли изпращането и използването на български въоръжени сили извън страната във връзка с въоръжен конфликт да се решава само с национален референдум?

3. Подкрепяте ли пребиваването на чуждестранни военни формирования на територията на страната по повод външен за България въоръжен конфликт да се разрешава само с национален референдум?

4. Подкрепяте ли да бъдат променени изискванията за брой подписи за произвеждане на национален референдум, като при над 100 000 подписа Народното събрание задължително да взима решение за произвеждането му?

5. Подкрепяте ли да е налице решение на национален референдум, когато с повече от половината от действителните гласове е избран един от отговорите – ДА или НЕ – и това мнозинство е поне една трета от участвалите в последните парламентарни избори?

6. Подкрепяте ли национален референдум да може да се произвежда относно дългосрочни договори от компетентността не само на Народното събрание, но и на Министерския съвет, като те се ратифицират или сключват само ако има положително решение на референдума? Отсега можете да се включите в събирането на подписи, както и да станете координатор за своето населено място.

Направете го тук: https://referendum.народна-мрежа.бг

В телеграм групата за организационни въпроси е: https://t.me/referendumibg

Тагове: Пресконференция, Похода за мир, 23.04.23 г., референдум България за мир и суверенитет

88 преглеждания0 коментара

Commenti


Всяка публикация разширява хоризонти
и сближава хора
bottom of page