top of page
Търсене

ОТВОРЕНО ПИСМОУважаеми Господин Президент,

Уважаеми Господин Министър-председател, Уважаеми депутати, Уважаеми медии,

Обръщам се към Вас като Българин и европеец, а не като тюрко-татарин, живеещ в географската област България. Обръщам се като внук, син и баща на българи и европейци, а не като потомък на „придошли” в Европа тюрко-татари.

Обръщам се към Вас на българската писменост кирилица, на която са писали прадедите ми, родителите ми и на която пишат децата ми, а не на писменост, измислена от „македонците” Св.Св. Кирил и Методий и после „открадната” от тюрко-татарите българи,

Дами и господа, по никакъв начин не допускайте признаването на „македонски” език и нация, нито влизането на т.нар. Република северна Македония в европейския съюз! Признаването на „македонски” език и нация означава доброволно признаване на българите за хора „втора класа”, за „подчовеци” за „навлеци” на балканите, доминирани от местните „домакини свръххора” - македонците.

Признаването на съществуване на „македонски” език и нация само по себе си означава признаването на историята, такава, каквато се учи в бившата югославска република в последните 100 години. Основната мантра там е: македонците са автохтонен цивилизован народ на балканите, достигнал величието си още в древността, а българите са полудиви тюрко-татари, дошли от степите на Азия, опитващи се да си присвоят великата и древна македонска история и култура.

Признаването на „македонски” език и нация означава узаконяване на попълзновенията за доунищожаване на Българската история, а оттам и на българската нация.

Ако допуснем влизането им в ЕС, македонски „историчари и политичари” веднага ще обявят, че част от държавата на „бугарите –татари” е заселена с македонци и ще поискат нейното присъединяване към република северна Mакедония.

Следващата стъпка ще е обявяването на българския език за татарски „клонинг” на „древния македонски” език.

Тези процеси ще лишат България и българите от език, история и, в крайна сметка - от идентичност.

Допуснем ли ги един път да се случат, ние няма да можем да направим нищо, тъй като вече ще сме признали съществуването на македонски език и „нация”, тоест – ще сме признали написаното в македонските учебници.

Вероятно на някои българи такива „начертания” звучат смешно или като теория на конспирацията. Те си мислят, че в Европа вече не могат да се случат подобни „неща”, че в нашите глобализирани времена ценности като нация или родина са само реликти от миналото, че историята е свършила, че са погребани завинаги великите идеологии, традициите, „големите надежди и разкази”.

Тези дами и господа жестоко се лъжат.

Историята е безкрайна поема, писана от Бог. Тя никога не свършва.

Днес виждаме събуждане на древни империи, които мислехме за мъртви, виждаме повторения на събития, описани почти дословно от автори в минали епохи.

Историята е около нас. Днешните „начертания”, по които действа т.нар. македонско управление нямат много разлики с „начертанието” от 1844 год. което положи основата на великосръбския шовинизъм, донесъл на балканите омраза, мъка, ярост и реки от кръв. Днес нещата се повтарят Има несъответствие само в детайлите, но не и в основата. Дори офисите на „геополитическите инженери”, автори на проекта, са в съвсем същите географски точки.

Именно те са виновни за случилото и случващото се, а не нашите събратя – обикновените жители на вардарска Македония. При все и те също да са заразени с омраза към България и всичко българско, вината не е тяхна. Те просто са поредни жертви на поредното „начертание”!

Уважаеми дами и господа български управляващи, моля Ви, не допускайте т.нар република северна Македония до членство в Европейския съюз.

Признаването на македонски език и македонска нация ще е най-голямото престъпление в историята на третата българска държава!

Всеки политик, който подпише подобен документ се обрича на вековно проклятие, на вечна историческа анатема!

Парламенти, правителства, партии и лидери идват и си отиват

България, обаче е вечна! Ние трябва да останем в божествената поема, наречена история!

С уважение – Иван Спирдонов – Българин и европеец

Всяка публикация разширява хоризонти
и сближава хора
bottom of page