top of page
Търсене

Нахлуване на НАТО в Украйна: Русия ще отговори срещу всяка страна, която разположи войски!


12 март 2023 г


„Нахлуването на НАТО в Украйна може да предизвика Трета световна война“

Това написа американският политик от Демократическата партия и кандидат за губернатор на Кентъки Джефри М. Йънг в Twitter. Освен това той предупреди, тези „западни страни“че ще бъде по-добре

…”помислете отново, преди да направите такова нещо… Това може да доведе до нападение на Русия върху всяка страна, която разположи войски; или може да доведе до ядрена война, която ще унищожи всички на Земята

В тази връзка Москва многократно е заявявала, че западната военна помощ не е добра за Украйна и само удължава конфликта.

Третата световна война вече е тук

Погледнато назад, историците ще бъдат озадачени да открият какви идиоти са били лидерите на времето.

Изминалата седмица ще бъде запомнена от повечето историци – ако имат късмета да преживеят тази епоха на самоунищожение – като точката, от която няма връщане в Руско-украинската война.

Светът беше обсипан (или по-скоро измъчван) от две президентски речи, едната от склеротичния президент на САЩ Джо Байдън, който пътува до Киев, за да потвърди безкрайната си подкрепа за Украйна, другата от суровия руски президент Владимир Путин.

Нито една от двете речи не беше особено успокояваща.

Байдън обеща на своите украински подопечни допълнителни 500 милиона долара в подкрепа на американските данъкоплатци за обсадените украинци.


Другата реч дойде от Путин, който говори цели два часа във вторник вечерта, повтаряйки решимостта си за пълна победа над Украйна и заявявайки, че Съединените щати се управляват от „сатанисти“ и „педофили“.

Не е изненадващо, че повечето западни медии просто отказаха да отразят речта

Той не само даде знак, че участието му в конфликта е толкова силно, колкото винаги, но и че ще го засили в отговор на ескалацията, която според него е водена от САЩ.

Всъщност Путин отправи първата си значителна заплаха към Организацията на Северноатлантическия пакт (НАТО): той каза на своите американски съперници, че трябва да изтеглят своите далекобойни нападателни оръжейни системи в Украйна, в противен случай руските сили ще започнат да атакуват директно тези системи.

Тук има червена линия, за която НАТО и американците трябва да помислят два пъти.

Защото тези системи се използват от Украйна за дълбока намеса в Русия. И докато Украйна със сигурност има право да се защитава, фактът, че го прави със способности само благодарение на американците, означава, че Съединените щати и НАТО сега са - в очите на Путин - преки воюващи страни.

Той каза това в речта си, когато обеща, че американците ще носят отговорност за тези действия, ако Русия бъде атакувана от подобни системи.

жертви.

Ключовият извод от тези две речи, произнесени само с часове разлика, е, че вече няма надежда за мирно споразумение.

https://unser-mitteleuropa.com/orban-und-us-politiker-warnen-nato-einmarsch-in-die-ukraine-koennte-dritten-weltkrieg-ausloesen/

Всяка публикация разширява хоризонти
и сближава хора
bottom of page