top of page
Търсене

КРАТКИ РАЗЯСНЕНИЯ В ТЕЛЕГРАФЕН СТИЛ ЗА ИЗРАЕЛ, ПАЛЕСТИНА, ХАМАС, ПУТИН И КУРИН...


ЗА ИЗРАЕЛ Войната в тази територия се води от библейски времена. И територията в ново и най-ново време по принцип се казва не Израел, а Палестина. Евреите са изгонени оттам отдавна и се връщат след Втората световна война. Създават държавата Израел с неясни граници, която постепенно започва да се разширява и днес е заела огромната част от територията Палестина. Това доведе до безброй малки и големи конфликти.

ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ НА ХАМАС. Първо - това е едната от двете най-силни партии в т.нар.палестинска автономия, заедно с ФАТАХ, а не е някаква терористична групичка. Операцията се казва "Буря Ал Акса" по името на свещената джамия на палестинците в Йерусалим. Конкретните поводи за конфликта са 2: Първият е решението на израелското правителство да продължи да заселва и малкото останали палестински земи, като целта, общо взето е над 5.4 млн палестинци да бъдат принудени или да емигрират или да измрат натикани в резерват от няколко стотин квадратни километра подобно на Американските индианци

Вторият е поругаването на джамията "Ал Акса" от израелски заселници на 17.09. тази година. Тогава стотици израелски заселници в отделни групи нахлуха в третото най-свещено място на исляма, джамията ал-Акса, в окупирания от евреите Йерусалим, под силна защитата на израелски войници, осквернявайки дворовете на джамията. Междувременно еврейските военни наложиха ограничения на мюсюлманите, които се опитват да влязат в тяхното свято място. Последната израелска провокация беше да се четат талмудисти текстове в джамията уж заради честването на еврейската Нова година.

ЗА ПУТИН И КУРИН

Путин няма нищо общо с войната в Израел, нито със земетресението в Афганистан, нито с наводненията в Шотландия, нито с дървениците във френските хотели и дори няма общо с това, че кучето на Байдън продължава да хапе хора! Всички тези неща се случват по техни си причини - обективни, субективни или абсолютни.

Също и у нас в България - Путин няма нищо общо с протестите на енергетиците, нито с местните избори, нито с цените на салама, нито с размера на МРЗ, нито с размера на циц@те на Мара, Бара или Дара. Ни Хекимян, ни Кеворкян ни бабиКян са негови агенти. Нямат нищо общо с Путин и зелени чорапи, копейки, курита, дългучи или боковци. Путин едва ли знае дори кой е премиер на България, а още по- малко знае кандидатите за кметове.

Хич не му дреме на Путин на Курина, че някакви стоУипни изтрещялници, минджевци, магаревци, д@педайновци, жълтопаветници, асенки и кирчета го сънуват денонощно и провиждат сянката му зад всеки ъгъл.

Путин се опитва да управлява държавата наречена Руска федерация и това му отнема достатъчно време, за да се занимава с дървеници или с параноици.

Разбира се, това не значи, че руския президент не защитава икономическите и пилитически интереси на Русия, както го правят всички държавни лидери в нормалните държави. Тъй като е човек, а не робот с изкуствен интелект, Путин също често греши, точно както го правят всички държавни лидери в нормалните държави.

Последните уточнения изобщо не се отнасят за нашите лидери.

Това е положението и няма никакво значение на кой му харесва и на кой - не!

Иван Спирдонов


Всяка публикация разширява хоризонти
и сближава хора
bottom of page