top of page
Търсене

ГИГАНТСКАТА БУБОЛЕЧКА НА ГЛОБАЛИСТКАТА ПРОПАГАНДА И НЕЙНИТЕ ЖЕРТВИ У НАС...


Напоследък все по често се сещам за фантастичния филм "Звездни рейнджъри" на режисьора Пол Верховен от 1997 год. и за сцената, в която извънземната гигантска буболечка буквално изпиваше мозъците на земляните и така научаваше всичко за нас. Днешните наши яростни защитници на "европейските ценности" и вашингтонския консенсус и най-вече тези, които са си сложили украински знаменца на профилите много ми приличат на жертвите на буболечката, при все и да нямат нищо общо с рейнджъри.

Те са същите, които си слагаха "Je suis Charlie", същите, които наричаха Башар Асад диктатор и масов убиец, същите, които вярваха в "black lives matter" или във "величието" на Грета Тунберг, същите, които вярват в климатичните промени… Това са тези, които днес имат за идол комедианта Зеленски, които буквално попиват всяка лъжа на CNN, Deutsche welle и подопечните им родни прислужници, кой знае защо наречени медии.

Те припяват глобалистките мантри, че не трябва да има раси, полове, нации и вяра в Бог, че животът в глобалното село ще е изпълнен само с удоволствия и всевъзможни свободи, пък били те и само виртуални, че няма нужда да създаваме поколение и че не е никак лошо да се ядат насекоми,понеже кравите и прасетата били вредни за климата. Изобщо, това са зомбитата на матрицата, персоните, чиито мозъци са изпити от гигантската буболечка на глобалистката пропаганда. Те са символ и на нашата, българската национална дегенерация. Те не виждат и не чуват нищо извън тази пропаганда. За тях другите, които не мислят като тях, са путинисти, комунисти, фашисти, терористи и т.н.

За огромно съжаление, днес у нас такива са голяма част от интелигенцията и особено тази, свързана с университетите. Няколко десетилетия преформатиране си казаха думата. Националният ни интелектуален елит, който трябва да бъде "мозък" на обществото, вече е останал една куха кратуна, тъй като сивото му вещество е изпито от гигантската буболечка на матрицата. Затова и образованието ни, особено висшето, се е превърнало в нискодоходно предприятие, чиито "акционери" имат единствената цел да запазят заплатите си и да спечелят някой грант. Днес нашите университети не произвеждат нито наука, нито образовани българи, да не говорим за общностни или национални идеи. Продукт на тези предприятия са само полуграмотни персони, украсени с дипломи. Малките персонални изключения сред "акционерите" и "продукцията" само потвърждават правилото.

За наше огромно щастие...пък, жертвите на гигантската буболечка вече са ретро. Те са част от миналото, при все и нито да могат, нито да искат да го разберат. Тяхната вяра в изключителността на рационалното мислене и във всесилието на англосаксонския либерален глобализъм съвсем скоро ще се разпадне. Ще се стопи и убеждението им, че постулатите на Чарлз Дарвин, Зигмунд Фройд, Карл Попър, Фридрих Хайек, Айн Ранд или Жак Атали са нещо вечно и необоримо.

Във филма "Звездни рейнджъри" гигантската буболечка, изпиваща човешките мозъци беше "пленена" от земляните, а в нашата действителност тя съвсем скоро ще бъде стъпкана от още по-гигантската обувка на историческите промени. Чак тогава жертвите и у нас и на запад от нас със закъснение ще си припомнят, че историята няма край, че това е безкрайна поема, писана от Бог!

Иван Спирдонов

Всяка публикация разширява хоризонти
и сближава хора
bottom of page