top of page
Търсене

ВОЙНАТА В УКРАЙНА СТАВА ПЪТ КЪМ БИБЛЕЙСКИ АПОКАЛИПСИС!

Последните събития от украинските фронтове и от щабовете на Русия и НАТО все повече напомнят за зловещ сценарий,способен да унищожи цялата ни цивилизация.


От ден на ден надеждата, че "всичко ще се оправи" изглежда глупаво и неадекватно. Много по-вероятна изглежда страшната перспектива за ядрен апокалипсис.


Независимо дали започващата руска офанзива ще успее да постигне някакви генерални промени в хода на войната, нито една от страните няма никакво намерение да охлажда напрежението.


НАТО, след поредната среща, видимо няма намерение да ограничи кръвопролитията. Дори напротив - както заяви Столтенберг- "Ние сме длъжни да даваме още и още оръжие на Украйна, за да защитим мира"!


Този път пакетът включва множество танкове, артилерия и друго тежко въоръжение, а вероятно и авиация. Всичката тази техника вече не е само отбранителна, а е и настъпателна. Разбира се, към този "пакет" са включени и десетки хиляди натовски бойци, за да попълват редиците на доста оредялата украинска армия. Такива и сега се сражават в Украйна.


Не е тайна вече за никого, че конфликтът не е между Украйна и Русия, а е истинска пълномащабна война, в която участва т.нар. колективен запад, включващ САЩ, Великобритания и техните колонии, доминиони и протекторати, членуващи в споменатото НАТО. Не е тайна и това, че конфликтът е геостратегически. Това е битка за бъдещето на глобализма в досегашния му вид.


Унищожението на военната и икономическа мощ на Руската федерация като опонент на този еднополюсен модел, като единствената (засега) сила, оспорваща глобалната англосаксонска доминация, е главна цел на войната в Украйна.


От друга страна не бива да забравяме думите на Владимир Путин "За какво ми е свят, в който я няма Русия".


Залогът е съдбовен.


Русия няма да се предаде, тъй като ясно помни "разкостването" след 1990. В Москва много добре знаят, че ако капитулират с държавата им е свършено. Територията и ще бъде парцелирана и разграбена. Затова тя ще се бори докрай и ако бъде притисната фатално е много вероятно да прибегне до ядрения си арсенал.


Западът (Необританската империя и колониите и) също видимо играе "ва банк". На обитаващите Англия и САЩ господари на света е пределно ясно, че ако оставят Русия да победи и завладее Украйна, това ще означава възраждане на СССР (или на Руската империя). Всеки, който има представа от геополитика знае, че Русия може да е велика само с Украйна и Беларус. Това много добре го знаят и англосаксите и то още от времето големия им геополитик Халфорд Макиндер преди повече от век.


В този смисъл, ако Русия започне да постига целите си в Украйна, то те - САЩ, Обединеното кралство и сателитите им също е много вероятно да прибягнат до ядрения си арсенал или да използват друго оръжие за масово поразяване срещу нея. .


Излишно е да описвам продължението на такава една нежелана ситуация. Ядреният апокалипсис буквално е на минути от нас.


Вече няма никакво значение кой е прав и кой крив. Важното е да се спре часовникът, отброяващ последните минути до апокалипсиса.


Ние, обикновените хора не можем да сторим това по никакъв начин. Остава ни единствено да се молим!


Затова ще завърша с думи на моя приятел Неделчо Михайлов (Бог да го прости) :


“Палете свещите. Мрак иде. Тежко време.

Ще ни е нужна всяка светлинка, всяка капка разум. Всеки буден мозък, всеки усмихнат човек.

Всяка вяра, всяка надежда и всяка любов.

Палете свещите. Да пазим Човека. Защото такъв, какъвто го познаваме може и да изчезне в мрака.”


Иван СпирдоновВсяка публикация разширява хоризонти
и сближава хора
bottom of page