top of page
Търсене

Американската психологическа асоциация иска федерално финансиране за борба с „дезинформацията“ онлайн (с други думи, за извършване на повече цензура)

Американската психологическа асоциация (APA) разширява усилията, които започна през 2021 г., за да се бори с това, което смята за „дезинформация“, и търси допълнително правителствено финансиране, за да помогне в стремежа си.


По време на пандемията от COVID-19 APA прие безвъзмездна помощ от $2 милиона от Центровете за контрол и превенция на заболяванията на САЩ, за да ѝ помогне да контролира основните разкази за COVID-19. Те бяха натоварени със задачата да разработят „научно консенсусно изявление относно науката за дезинформацията“, а публикация на уебсайта на APA, обявяваща наградата, твърди: „Психолозите могат да играят важна роля в насочването на света от пандемията. Ние сме дисциплината с опит да се справим с вземането на решения за ваксини и податливостта към дезинформация.“


Не се задоволяват да спрат дотук, но сега търсят допълнително федерално финансиране, като обявяват психолозите за професионалисти с уникална позиция, способни да изследват дезинформация и да измислят решения. В самообслужваща публикация на техния уебсайт, очертаваща осем препоръки за противодействие на дезинформацията, APA изброява финансирането на психологически изследвания като едно от своите решения, обяснявайки, че широкомащабните изпитания ще им помогнат да разберат кои „интервенции“ работят най-добре в борбата с конкретни видове дезинформация.


В нова публикация на уебсайта на Американската психологическа асоциация главният изпълнителен директор на групата, Артър К. Евънс, младши, се хвали, че CDC ги е помолил да помогнат в борбата с дезинформацията и обяснява как екип от топ психолози прекара голяма част от миналата година в изследване на „ дезинформация“ и изготвяне на препоръки за доставчиците на психично здраве, социалните медийни платформи и политиците.


Той започва с тревожно въведение с внимателно подбрана формулировка, предназначена да накара „дезинформацията“ да звучи като спешен и широкообхватен проблем, като пише: „Бичът на дезинформацията засяга всеки аспект в областта на психологията. Клиницистите работят с пациенти, които са били обхванати от вредни теории на конспирацията.


Той също така каза, че тъй като тази година е година на избори, борбата с дезинформацията ще бъде една от основните грижи на психологията през 2024 г.


Според д-р Евънс, изследователите са открили, че многократното „развенчаване“ на тази информация и насърчаването на надеждни източници, които споделят по-точна информация, е от съществено значение, което звучи като идеалното извинение за упражняване на още по-голяма цензура върху това, което хората обсъждат онлайн. Всъщност публикацията на д-р Еванс съобщава, че APA се опитва да разпространи това съобщение.


„Ние също така молим компаниите за социални медии да намалят разпространението на дезинформация и настояваме за ново федерално финансиране, за да намерим повече начини за противодействие“, отбелязва той.


Търси ли CDC научна обосновка за цензурата?

Разбира се, вече видяхме насоките на Big Tech в действие по време на пандемията, работейки извънредно, за да предадем правителствените разкази и цензурирахме онези, които се осмеляват да предоставят полезна и доказана информация, ако тя противоречи на тези разкази.


В неотдавнашно изслушване относно цензурата на социалните медии председателят на съдебната камара представител Джим Джордан (R-Ohio) разкри, че вътрешни документи от Google, собственик на YouTube, показват, че президентът Байдън е оказал натиск върху платформата за споделяне на видео да цензурира американци , които са разпространявали това, което според него „дезинформация“, свързана с вируса и ваксините COVID-19 – която на практика беше насочена към скептиците във ваксините и тези, които споделяха негативни реакции, които са изпитали след като са били убодени.


В публикация на X представителят Джордан обясни: Знаехме, че Белият дом на Байдън настоява Facebook и Twitter да цензурират повече. Сега знаем, че Белият дом многократно е оказвал натиск върху Google да цензурира съдържание в YouTube."


Той обясни как директорът по дигитална стратегия на Байдън Роб Флахърти се е свързал с Google с въпроса как биха могли по-добре да „преборят дезинформацията за ваксините“ и да разберат как могат да работят с платформата на социалните медии, за да се борят с нея.


Той също така цитира доклада на Wall Street Journal относно премахването на съдържание от COVID-19 от Facebook след искания на Байдън, пишейки: „Facebook премахна съдържание, свързано с Covid-19 в отговор на натиска от администрацията на Байдън, включително публикации, в които се твърди, че вирусът е човек -направено, според вътрешни комуникации на компанията, прегледани от The Wall Street Journal.


Имайки предвид начина, по който хората, които се опитваха да споделят своите опасения относно ваксините срещу COVID-19, често бяха подигравани онлайн, че не вярват в „науката“ от тези отляво, има смисъл, че APA и CDC са толкова нетърпеливи да харчат пари, опитвайки се да се намери научно оправдание за по-нататъшна цензура .

https://www.naturalnews.com/2024-01-16-american-psychological-association-funding-fight-misinformation.html

25 преглеждания0 коментара
Всяка публикация разширява хоризонти
и сближава хора
bottom of page